Wednesday, September 9, 2009

Dugaan masa praktikum

Aku dari 2 minggu lepas jarang tido malam, stay sampai pagi sebab prepare lecturer nak datang observe. Tapi lecturer tak datang pulak..... time murid ada, dia pulak yang ada meeting, time dia free murid pulak yang tak datang.... so siapa yang hendak dipersalahkan..... tapi bagi pihak aku, aku still rasa aku tak bersalah sebab bukan aku tak ready untuk diobserve.... nak salah lecturer dia pun ada komitmen lain, nak salahkan murid confirm tak logik , jadi aku t.erima saja dengan redha apa pun dugaan yang datang.... Ini dapat mengajar aku tentang kesabaran dalam erti kata yang sebenarnya. Tapi sebagai manusia biasa aku tetap terasa jugak sebab kawan-kawan semua, dah habis diobserve.... nasib aku tak tahu macam mana lagi... tapi aku dah berusaha untuk buat yang terbaik untuk praktikum ni.... jadi aku bertawakal saja kepada Allah SWT, apapun terjadi, life must go on kan................

4 comments:

Anakkhas said...

Sabar memang susah nak jadi senang kawan....
masuk sekolah nanti buat yang terbaik praktikum untuk pengenalan ja, supaya tak mentel bila dipostingkan nanti... salam PPKI

www.anakkhas.com / http://anakkhas.blogspot.com (iklan sikit jer)

Areniece said...

jgn risau cikgu...praktikum tu syarat je...yg penting niat cikgu ikhlas untuk menjadi pendidik..setakat ni jarang ada yg gagal dalam praktikum...kalau gagal tu selalunya ada masalah etika...

LEMAN said...

terima kasih nasihat kedua2 cikgu dan saya akui kebenaran kata2 cikgu berdua, apapun saya tak menyesal sbb saya dah cuba yang terbaik.... dan cemerlang praktikum tu bukan pengukur sebenar kejayaan seorang cikgu....setuju tak cikgu berdua??

Anakkhas said...

betul...

nak kata aku cemerlang sekarang tak jugak tapi masa praktikum aku haprak je .... cukup makan....

Post a Comment